lördag, september 02, 2006

Nu har det hänt.

Jaaa!

Belsutade mig imorse. Redan innan frukost var valet gjort. Lite yoghurt och två skivor bröd. Vagnen till stadsbiblioteket. Inte någon rusning direkt.

Jag pratar lite med personalen, de tycker det går bra, det kommer lite folk då och då. Plockar på mig lite blandade sedlar, kuvert och ställer mig bakom en skärm. Känner en lätt tvekan, som jag ignorerar (ändrar jag mig kan jag ju gå och rösta redan imorgon) , gör mitt val och går fram för att avge min röst.

Det är en person före mig så jag får vänta. Grubblet kommer över mig, la jag verkligen rätt sedlar i kuverten? Jag stod ju med pennan i hand för att eventuellt personrösta. Ritade jag inte en stor svastika på en blank sedel och la i ett av kuverten? Jag slänger kuverten, går ut och tar lite luft, fem minuter senare är jag tillbaka. Plockar nu bara med mig de sedlar som jag ska lägga i kuverten, jag skippar dimridåerna. Jag ber personalen att ta bort eventuella pennor från båsen en stund. De är mycket tveksamma till detta, men ger efter mycket vädjan med sig. Jag ställer mig snabbt bakom en av skärmarna, stoppar sedlar i kuverten, klistrar igen, hastar fram till personalen och lämnar fram körkort och röstkort.

Det känns mycket bra, jag har uppfyllt min demokratiska skyldighet. Jag spårade inte ur i mitt val, och skulle jag ändra mig så har jag gått om tid att ordna upp det hela på.

/JJ

1 Comments:

Blogger Lisa said...

Modigt! Själv känner jag mig tvungen att alltid vänta till den sista skälvande sekunden av någon outgrundlig anledning... men rösta ska jag. Annars är man trög.

8:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home